Exista un traseu care nu variaza, pe care fiecare copil sanatos il va urma in procesul de crestere. In drumul catre mers exista 4 etape crucial de importante.
Aceste 4 etape ale mișcării definesc procesul de când copilul se naște până când începe să meargă în picioare.
Aceste etape în conditii normale de evoluție se desfasoara obligatoriu intr-o anumite ordine .
PRIMA ETAPA începe la naștere, când bebelușul își putea mișca membrele și corpul, dar nu poate sa foloseasca aceste miscari pentru a-si muta corpul dintr-un loc in altul. Aceasta etapa am numit-o “miscare fara mobilitate”.
A DOUA ETAPA se petrece cand bebelusul invata, uneori in cateva ore, ca, miscandu-si bratele si picioarele intr-un anumit mod, cu burta lipita de podea, se putea misca din punctul A in punctul B. Aceasta etapa se numeste “TARARE”.
Ceva mai tarziu se petrece etapa a TREIA, in care copilul învăță pentru prima data să sfideze gravitație, să se ridica in patru labe. Acesta etapa este ” perioada mersului de-a busile „.
Ultima etapa semnificativa se petrece cand bebelusul invata sa stea in picioare sis a mearga, etapa pe care o cunoastem cu totii drept “MERSUL INDEPENDENT”.
Este crucial sa intelegem semnificatia acestor 4 etape . Putem sa le vedem importanta daca le privim ca pe niste scoli.Gandeste-te ca prima etapa, acea a miscarii bratelor, a picioarelor si a corpului, fara mobilitate este gradinita; gandeste-te ca etapa a 2-a, tararea este gimnaziul; gandeste-te ca etapa a 3-a, mersul de-a busilea, este liceul; apoi, gandeste-te ca etapa a 4-a este, cea a mersului, este facultatea.
Niciun copil nu sare vreodata peste o scoala intreaga. Niciun copil; nu termina facultatea inainte sa termine liceul.
5 mai 2022
Tinna Mosby
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labo re et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo.